(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pařížské rohlíčky od tchýňky!!
Potřebné ingredience
Základní rohlíčky jsou z lineckého těsta!
Vykrajujeme buď rohlíčky,či oválky apod. tvary!!
Vrchní část rohlíčků -
5 bílků,
40 dkg cukru moučka,
25 dkg vlaš. ořechů,
4 lžíce strouhanky,
Krém -
uvaříme pudink z 250ml mléka a 1 vanilkový pudink,
máslo 1/2 + cukru ušlehat (dle chuti)
Postup přípravy
Nad párou ušleháme bílky,postupně přidáváme moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh.
Do sněhu zlehka vmícháme mleté ořechy a strouhanku.Opatrně promícháme.
Hmotou si naplníme sáček a tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme pozvolna při 140°C.
Základní rohlíček je z lineckého těsta, kdy vykrajujeme ze silnějšího plátu.
Navrch se vrství krém a nakonec sněhový rohlíček politý čokoládou!!!
Krém:
Uvaříme pudink a necháme vychladnout.Během chladnutí mícháme,aby se nevytvořil škraloup.
Utřeme máslo s cukrem (cukr dle chuti) a postupně přidáváme vychladlý pudink.
Krém dáme do sáčku a stříkáme na rohlíčky.Dáme stuhnout do ledničky.
Vytuhlé buď máčíme,nebo poléváme čokoládou a opět dáme vychladit!
Dobrou chuť
Do sněhu zlehka vmícháme mleté ořechy a strouhanku.Opatrně promícháme.
Hmotou si naplníme sáček a tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme pozvolna při 140°C.
Základní rohlíček je z lineckého těsta, kdy vykrajujeme ze silnějšího plátu.
Navrch se vrství krém a nakonec sněhový rohlíček politý čokoládou!!!
Krém:
Uvaříme pudink a necháme vychladnout.Během chladnutí mícháme,aby se nevytvořil škraloup.
Utřeme máslo s cukrem (cukr dle chuti) a postupně přidáváme vychladlý pudink.
Krém dáme do sáčku a stříkáme na rohlíčky.Dáme stuhnout do ledničky.
Vytuhlé buď máčíme,nebo poléváme čokoládou a opět dáme vychladit!
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé